Prøv snøballmetoden til nedbetaling av gjeld

Prøv snøballmetoden til nedbetaling av gjeld

Med snøballmetoden starter du med det minste lånebeløpet først og avslutter med det største. Ved å velge denne metoden motiveres du av å se at ett og ett lån forsvinner raskere.
25/08/2021

I enkelte tilfeller så står man i en situasjon der det ikke er mulig å refinansiere, og da må man tenke litt alternativt. Det finnes mange måter å nedbetale lån på, og svært ofte så viser det seg at den vanligste måten ofte ikke er den beste.

Som regel så forholder man seg til den nedbetalingsplanen som bankene har satt, men hvis du gjør det, så er det vanskelig å komme i mål og vanskelig å holde motivasjonen oppe. Snøballmetoden er en måte å nedbetale gjeld på som viser seg å både være raskere og mer motiverende, og gjennom alle mine år i bankverdenen, så har jeg sett flere eksempler på at kundene har klart å betale ned gjeld de ikke trodde var mulig ved å gjøre det på denne måten.

Det er lett å tenke at snøballmetoden virker som en dårlig løsning for å betale ned gjeld, for ville det ikke vært en bedre løsning å starte med det lånet som er dyrest, altså det som har høyest rente?

Vel, dersom du gjør det så vil det faktisk være rimeligst totalt sett, men problemet med å starte med å betale ned på det lånet med høyest rente er at det er så fryktelig lett å bli umotivert. Grunnen til det er at det tar fryktelig lang tid å komme seg videre dersom lånet som ligger som nummer 1 er på kr. 450.000,- Da er det mye mer motiverende å kanskje klare å kvitte seg med 4 lån i løpet av kort tid

Monica Amundsen Holen | Senior finansrådgiver | Eiendomsfinans Harstad
Monica Amundsen Holen | Senior finansrådgiver | Eiendomsfinans Harstad

For å benytte denne metoden, så må du gjøre følgende:

  1. Sorter alle gjeldspostene dine etter lånets størrelse. La det minste lånet stå øverst som nummer 1.
  2. Betal kun minimumsbeløpet på gjeldspost 2 og nedover.
  3. Betal så mye du klarer på gjeldsposten som står som nummer 1
  4. Når du har betalt ned lånet som står som nummer 1, så har du frigjort eks. kr. 500.- pr. mnd og du kan da bruke disse 500,- som tilleggsinnbetaling på det lånet som nå flytter seg opp til 1.plass på listen din. Du skal fortsatt betale så mye du bare klarer på lån nummer 1, og kun betale minimumsbeløpet på lån nummer 2 og nedover, men nå har du plutselig ett lån mindre å forholde deg til.

Om du har noen spørsmål, eller trenger noen gode råd, kan du ringe meg på 926 62 904. Du kan også fylle ut skjemaet under, så kontakter jeg deg 🙂

Som finansagent for BN Bank, Bank 2 - en del av Bluestep Bank, Resurs Bank, Skagerrak Sparebank, LEABank, Sparebanken 68 grader Nord, Svea Finans, Skue Sparebank, Brage Finans, Sparebank 1 SMN, Balanse Bank, Kraft Bank, MyBank, Instabank, Nordax - en del av NOBA group, og Bluestep Bank skal vi forberede og fremme søknad om innskuddsavtaler, låneavtaler, kausjonsavtaler og/eller kort-produkter til en eller flere av de nevnte bankene. Søknaden skal inneholde fullstendig og korrekt informasjon om alle relevante forhold for vedkommende produkt. Banken foretar deretter en selvstendig vurdering av søknaden der informasjon fra kunden og agenten og andre kilder legges til grunn. Vi gjør oppmerksom på at vi, som finansagent, mottar provisjon fra bankene (nevnt ovenfor) på bakgrunn av inngåtte avtaler om lån m.m. formidlet gjennom oss. Vi har ikke anledning til å motta godtgjørelse fra andre enn vedkommende banker, jfr. Finansavtalelovens § 88. Vi er lovpålagt å se til at bankens plikter overfor kunden er oppfylt innenfor det oppdraget vi har fått fra vedkommende bank.
Dersom banken eller vi misligholder forpliktelsene i relasjon til konkrete produkter kan kunden gjøre eventuelle misligholdsanksjoner gjeldende direkte mot vedkommende bank. Dersom vårt eventuelle mislighold gjelder andre forhold, for eksempel investerings råd gitt av oss, kan klager bare rettes mot banken hvis vi er tilknyttet agent for vedkommende bank etter verdipapirhandellovens § 10 – 16. For tiden formidler vi ikke konsesjonspliktige investeringstjenester/produkter.


Boliglån uten anmerkninger: Lån 4 mill .eff. rente 5,93%, over 25 år. Kostnad: 3 566 546,-. Totalt: 7 566 546,-.
 Boliglån med anmerkninger: Effektiv rente 8,55 % ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr. 2 622 146.- Totalt: kr. 4. 622 146,-

Gjeldfri.no

Gjeldfri.no er en tjeneste levert av Eiendomsfinans AS, som er en finansagent. Eiendomsfinans har samarbeidsavtaler med markedets ledende finansinstitusjoner.

Kontakt oss

Nesttunveien 94, 5221 Nesttun
+47 55 55 97 95
bergen@eiendomsfinans.no
© 2021 Gjeldfri All Rights Reserved

Utviklet av NETMARK®

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram