Oppskrift på rødvinssaus

Oppskrift på rødvinssaus

Du tenker kanskje, hva har en oppskrift på rødvinssaus med boliglån å gjøre? Absolutt ingen ting, men det har noe med hjem, trivsel og hygge i hverdagen å gjøre. Derfor gir vi deg oppskriften på en helt nydelig rødvinssaus som passer til nesten alt :-)
25/08/2021

Hvilke retter passer rødvinssaus til?

Rødvinssaus passer til det aller meste. Alle typer biff, lammeskank, lammelår, kylling, kalkun og svinekjøtt. Den er også ypperlig til torsk eller annen hvit fisk. Da anbefales det å bake fisken i ovn, ikke steke eller koke den.

Om du er glad i vilt, som rype, hjort eller reinsdyr er denne sausen også helt perfekt. Da anbefaler vi at du erstatter kalvefond med viltfond i oppskriften under.
Du kan benytte en alkoholfri rødvin om du ønsker det, men all alkohol fordamper i kokeprosessen.

INGREDIENSER

 • 1 løk
 • 1-2 sjalottløk
 • 2 fedd hvitløk
 • 2 gulerøtter
 • ca. 250 g sellerirot
 • en halv flaske Bong kalvefond (ufortynnet)
 • 150 g meierismør
 • 1,5 liter vann
 • 5 dl rødvin
 • sukkerlikør
 • maizena (kan sløyfes)
 • pepper
 • fersk timian (kan sløyfes)

SLIK LAGER DU SAUSEN

Kutt opp alle grønnsakene i ca like store biter for jevn koketid. Bitene bør være mellom 1-2 cm i bredde og høyde, altså ganske små. Ha alle grønnsakene i en romslig kjele, hell på vann, Bong kalvfond  (det er den beste) og litt pepper. Kok opp og ta bort skummet som danner seg på toppen, da får du en blankere og penere rødvinssaus som sluttresultat.

La det hele stå og småkoke til vesken er redusert til halvparten. Dette kan ta 1-2 timer. Du får mer smak jo lengre den koker, så det beste er å la sausen småputre et par timer.

Da er det på tide å tilsette rødvinen. Her kan du bruke omtrent hva som helst av rødvin, men er den direkte vond å drikke skal du ikke bruke den i sausen heller  Her er det supert å bruke rester av åpnet vin fra kartong eller flaske om du har det.

TIPS; frys ned rester av vin i isbitposer. Da holder vinen seg fin og det er enkelt å klemme ut så mange terninger du trenger.

Nok en gang skal du la rødvinssausen reduseres til minimum halvparten av veskemengden. Når den har redusert til halvparten kan du begynne å smake. Hvis den nå har en god og konsentrert smak, kan du sile av grønnsakene slik at du sitter igjen med kun vesken. Dersom du synes smaken er litt “tynn”, reduserer du mer. Smak igjen og igjen til du synes den er skikkelig god.

Husk at det er mye salt i kalvefond og i smøret som snart skal i, derfor må du ikke tilsette salt før helt til slutt.

Kutt det kalde smøret i terninger på ca 2 x 2 cm og tilsett disse i den varme sausen litt og litt mens du pisker kraftig. Sausen skal ikke koke etter dette tidspunktet da prosessen med å tilsette kaldt smør, tykner sausen. Hvis sausen koker opp, blir sausen tynn igjen. Det er ikke noe krise om det skjer, da tilsetter du litt maizena løst opp i kaldt vann og koker opp slik at sausen tykner. Tilsett litt og litt til du oppnår passe tykkelse.

Rør inn litt sukkerlikør for mørk og blank farge. Tilsett mer pepper og eventuelt salt ved behov. En klype sukker kan også være godt i. Klipp gjerne over frisk timian rett før servering.

TIPS; hell rødvinssausen over på en oppvarmet termos, så kan du lage sausen flere timer før servering. Da frigjør du tid til resten av måltidet.

Riktig godt måltid!

Cred: min gode venn Rune Ødegaard fra Skjetten skal ha æren for å ha lært meg denne oppskriften. Han er den beste kokken jeg vet om, som ikke er utdannet kokk.
– Julianne S. Gåsvær, markedssjef Eiendomsfinans (og hobbykokk på fritiden).

Som finansagent for BN Bank, Bank 2 - en del av Bluestep Bank, Resurs Bank, Skagerrak Sparebank, LEABank, Sparebanken 68 grader Nord, Svea Finans, Skue Sparebank, Brage Finans, Sparebank 1 SMN, Balanse Bank, Kraft Bank, MyBank, Instabank, Nordax - en del av NOBA group, og Bluestep Bank skal vi forberede og fremme søknad om innskuddsavtaler, låneavtaler, kausjonsavtaler og/eller kort-produkter til en eller flere av de nevnte bankene. Søknaden skal inneholde fullstendig og korrekt informasjon om alle relevante forhold for vedkommende produkt. Banken foretar deretter en selvstendig vurdering av søknaden der informasjon fra kunden og agenten og andre kilder legges til grunn. Vi gjør oppmerksom på at vi, som finansagent, mottar provisjon fra bankene (nevnt ovenfor) på bakgrunn av inngåtte avtaler om lån m.m. formidlet gjennom oss. Vi har ikke anledning til å motta godtgjørelse fra andre enn vedkommende banker, jfr. Finansavtalelovens § 88. Vi er lovpålagt å se til at bankens plikter overfor kunden er oppfylt innenfor det oppdraget vi har fått fra vedkommende bank.
Dersom banken eller vi misligholder forpliktelsene i relasjon til konkrete produkter kan kunden gjøre eventuelle misligholdsanksjoner gjeldende direkte mot vedkommende bank. Dersom vårt eventuelle mislighold gjelder andre forhold, for eksempel investerings råd gitt av oss, kan klager bare rettes mot banken hvis vi er tilknyttet agent for vedkommende bank etter verdipapirhandellovens § 10 – 16. For tiden formidler vi ikke konsesjonspliktige investeringstjenester/produkter.


Boliglån uten anmerkninger: Lån 4 mill .eff. rente 5,93%, over 25 år. Kostnad: 3 566 546,-. Totalt: 7 566 546,-.
 Boliglån med anmerkninger: Effektiv rente 8,55 % ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr. 2 622 146.- Totalt: kr. 4. 622 146,-

Gjeldfri.no

Gjeldfri.no er en tjeneste levert av Eiendomsfinans AS, som er en finansagent. Eiendomsfinans har samarbeidsavtaler med markedets ledende finansinstitusjoner.

Kontakt oss

Nesttunveien 94, 5221 Nesttun
+47 55 55 97 95
bergen@eiendomsfinans.no
© 2021 Gjeldfri All Rights Reserved

Utviklet av NETMARK®

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram