– Vi fikk hjelp med det vi ikke trodde var mulig

– Vi fikk hjelp med det vi ikke trodde var mulig

Andreas og Marie hadde nesten gitt opp drømmen om egen bolig – helt til Børge Finsæther i Eiendomsfinans kom på banen

25/08/2021

I dag eier det unge paret sin første bolig – ei andelsleilighet på over 100 kvadrat i hjembyen Harstad. At det skulle gå slik er ikke en selvfølge.

– Vi søkte om lån i to banker og fikk nei fra begge, forklarer Marie Jacqueline Løvmo.

Selv om begge var i fast jobb var det ikke nok for bankene da begge har studielån, lite egenkapital, et lite barn og et til på vei.

– Med to nei på rad, hadde vi egentlig gitt litt opp, forteller Andreas Olsen Lehn.

Langt fra alene
– Dette tilfellet er langt fra unikt. Vi ser ofte at det er utfordrende for unge par å komme inn på boligmarkedet på grunn av reglene som bankene må forholde seg til, sier Børge Finsæther, partner og områdeleder i Eiendomsfinans i Harstad.

Siden 2005 har han hjulpet privatpersoner med å få nye lån eller refinansiere gamle lån – alt for å oppfylle boligdrømmene Harstadværingene sitter på.

– Vi har flere ganger opplevd at folk har tatt en runde hos bankene selv, og ikke fått hjelp. Så har de blitt tipset, «ta en prat med han Børge», og da er mitt svar omtrent alltid «dette får vi til». Ekstremt ofte får vi ordnet finansiering til drømmeboligen, forklarer Finsæther.

Vil du snakke med Børge? Kontakt han her:

Kontakter mange banker

I praksis fungerer Finsæther og kollegene som agenter, som har kontakt med en rekke banker i landet. Gjennom sin kjennskap til bransjen, de ulike bankenes regler og de enkelte kundenes private situasjon, kan de fremforhandle løsninger folk flest ikke får til.

Og dette koster ingenting ekstra for kundene.

– Det er helt gratis å ringe oss for å be om råd. Vi er rådgivere som ikke tjener noe ekstra på at kunden velger bestemte banker. For oss er det viktigste at kunden får et godt lån som han eller hun kan betjene, sier Finsæther, og legger til at det også skjer at de fraråder kunder å ta opp lån dersom de ser at de ikke er i stand til å leve med det.

Starten på en ny æra

For Andreas og Marie har hjelpa fra Børge Finsæther og Eiendomsfinans vært avgjørende. Med egen bolig har familien på fire god plass til å bo godt i Harstad.

– Nå som vi har kjøpt oss bolig er det både slutten og starten på en æra. Vi er ferdig med de åra da vi leide hos noen andre og betalte ned på deres lån. Samtidig har vi startet på nytt for oss selv, og kan se framover mot en ny hverdag, oppsummerer Andreas.

Hele familien gleder seg over den nye tilværelsen. Andreas er glad for å ha fått seg et skikkelig stort kjøkken hvor han kan la kokkeinteressen utfolde seg, Maria er fornøyd med å bo et sted med god standard på både kjøkken, bad og vaskerom, og lille Emily (4 ½) er superstolt over å ha eget rom med vegger i favorittfargene rosa og lilla. Med tiden får også lille Nova (3 mnd) sitt eget rom.“

"Sliter du med å få boliglån? Her er Børge Finsæthers beste tips:

Få oversikt over økonomien.
Sett opp regnskap og budsjett, og se hva du virkelig bruker penger på.

Kutt unødvendige kostnader.
Har du mange utgifter du ikke trenger? Kutt de! Det finnes grenser for hvor mange strømmetjenester man trenger og abonnementer på treningssenter som ikke brukes…

Ikke lev på kreditt.
Kvitt deg med kredittkortene dersom du bruker disse mer enn det som er helt nødvendig. Ikke bruk penger du ikke har."

Artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Mediehuset Harstad Tidende som har skrevet og publisert den originale artikkelen i Harstad Tidene den 08.11.2019

Som finansagent for BN Bank, Bank 2 - en del av Bluestep Bank, Resurs Bank, Skagerrak Sparebank, LEABank, Sparebanken 68 grader Nord, Svea Finans, Skue Sparebank, Brage Finans, Sparebank 1 SMN, Balanse Bank, Kraft Bank, MyBank, Instabank, Nordax - en del av NOBA group, og Bluestep Bank skal vi forberede og fremme søknad om innskuddsavtaler, låneavtaler, kausjonsavtaler og/eller kort-produkter til en eller flere av de nevnte bankene. Søknaden skal inneholde fullstendig og korrekt informasjon om alle relevante forhold for vedkommende produkt. Banken foretar deretter en selvstendig vurdering av søknaden der informasjon fra kunden og agenten og andre kilder legges til grunn. Vi gjør oppmerksom på at vi, som finansagent, mottar provisjon fra bankene (nevnt ovenfor) på bakgrunn av inngåtte avtaler om lån m.m. formidlet gjennom oss. Vi har ikke anledning til å motta godtgjørelse fra andre enn vedkommende banker, jfr. Finansavtalelovens § 88. Vi er lovpålagt å se til at bankens plikter overfor kunden er oppfylt innenfor det oppdraget vi har fått fra vedkommende bank.
Dersom banken eller vi misligholder forpliktelsene i relasjon til konkrete produkter kan kunden gjøre eventuelle misligholdsanksjoner gjeldende direkte mot vedkommende bank. Dersom vårt eventuelle mislighold gjelder andre forhold, for eksempel investerings råd gitt av oss, kan klager bare rettes mot banken hvis vi er tilknyttet agent for vedkommende bank etter verdipapirhandellovens § 10 – 16. For tiden formidler vi ikke konsesjonspliktige investeringstjenester/produkter.


Boliglån uten anmerkninger: Lån 4 mill .eff. rente 5,93%, over 25 år. Kostnad: 3 566 546,-. Totalt: 7 566 546,-.
 Boliglån med anmerkninger: Effektiv rente 8,55 % ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr. 2 622 146.- Totalt: kr. 4. 622 146,-

Gjeldfri.no

Gjeldfri.no er en tjeneste levert av Eiendomsfinans AS, som er en finansagent. Eiendomsfinans har samarbeidsavtaler med markedets ledende finansinstitusjoner.

Kontakt oss

Nesttunveien 94, 5221 Nesttun
+47 55 55 97 95
bergen@eiendomsfinans.no
© 2021 Gjeldfri All Rights Reserved

Utviklet av NETMARK®

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram